I det fynske folks tjeneste

Ny drama- og danselinie på Balletskolen i Odense

Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense føjer en ny linie til skolen i Odense. I samarbejde med Odense Teater opretter skolen fra næste skoleår en danse/dramalinie.

-

Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense føjer en ny linie til skolen i Odense. I samarbejde med Odense Teater opretter skolen fra næste skoleår en danse/dramalinie.

Skolen giver herved flere børn en helt unik mulighed for at integrere dans, drama og musik i skoledagen og blive en del af denne skoles kunstneriske og musiske hverdag.  

Undervisningen i dans og drama er tilrettelagt i samarbejde med teaterchef, Kasper Wilton, og vil foregå på Odense Teater, hvorved eleverne oplever at være en del af et professionelt teatermiljø.  

Der er optagelsesprøve til Danse/dramalinien på Odense Teater torsdag d. 3. juni klokken 16, hvor faglærerne vil vurdere børnenes musikalitet, rytmesans og indlevelsesevne.  

Skolen forventer at optage 10 - 12 elever til det kommende skoleår 2004/05, i 3., 4. og 5. klasse.  

Danser, koreograf og instruktør, Ann Crosset bliver ansvarlig for den nye linies danse-tilbud med undervisning 2 gange om ugen á 1,5 time. Ann Crosset er en højt anerkendt kunstner på internationalt plan, med tidligere undervisningsopgaver på bl.a. Statens Teaterskole, Københavns Universitet og Det Kongelige Teaters Balletskole i København. Som medlem af Teaterrådet er Ann Crosset en meget central person i det danske danseliv.  

Skuespiller og instruktør Ulla Ankerstjerne er ansvarlig for den nye linies drama-tilbud med undervisning 2 gange om ugen á 1,5 time. Ulla Ankerstjerne er uddannet på Odense Teaters elevskole i 1990. Hun har siden spillet utallige roller på Odense Teater. Ligeledes har Ulla gennem de sidste år instrueret flere operaer på Den Fynske Opera, deriblandt \"Cossi fan tutte.\" Hun har de sidste 3 år undervist på Musical Akademiet i drama og har desuden mange års erfaring i individuel dramaundervisning.  

Skoleleder Jesper Madsen vil undervise i musik-sammenspil 1 gang om ugen á 1,5 time.  

Ud over disse fag følger eleverne den almindelige undervisning, som varetages af den tilknyttede friskole, Læseskolen. Her vil danse/dramaliniens børn modtage skoleundervisning sammen med balletbørnene.  

Der er åbent Hus på Balletskolen Jernbanegade 20 bygning C, 2. sal torsdag d. 13. maj kl. 15.00 til 17.00, med efterfølgende orienteringsmøde i Balletsalen kl. 17.00 til 18.00.