Ny forening for efterladte efter selvmord

Fyn fik søndag en ny forening for efterladte efter selvmord. Formålet med den nye forening er at yde støtte til efterladte og bryde de mange tabuer omkring selvmord.

-

Fyn fik søndag en ny forening for efterladte efter selvmord. Formålet med den nye forening er at yde støtte til efterladte pårørende og bryde de mange tabuer omkring selvmord.

Omkring 60 personer var søndag samlet til Temadag på Hotel H.C. Andersen for at diskutere, hvordan man bedre kan give støtte og vejledning til efterladte efter selvmord.

Tabu
\"Døden er et tabu, og selvmord er et endnu større tabu. Og det bliver rigtig slemt, når det er en nærtstående slægtning, der har begået selvmord\", fortæller Elene Fleischer, der er blandt initiativtagerne til Temadagen.

Ét af formålene med Temadagen er blandt andet, at stifte en fynsk afdeling af Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Foreningen skal bistå efterladte ved at oprette selvhjælps- og sorggrupper. Blandt deltagerne i Temadagen var udover familiemedlemmer, der mistet en slægtning ved selvmord, også mange sagsbehandlere, der har mistet en klient ved selvmord.

Omkring 700 mennesker begår selvmord hver år, og det er flere end der tilsammen bliver dræbt i trafikken og myrdet.