Ny fynsk Ellemann klar til Folketinget

Jacob Ellemann-Jensen - søn af forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen - fik et flot valg og et mandat af fynboerne.

Både hans farfar og far var politiker, og med 7786 personlige stemmer og et fynsk folketingsmandat er Jacob Ellemann-Jensen ved at træde i sin families fodspor.

- Det er en tung arv jeg skal løfte i forhold til både min far og farfar, men jeg skal nok prøve at være min egen, siger det nyvalgte folketingsmedlem.

Jacob Ellemanns søster Karen Ellemann stiller også op i København, men det er endnu uklart om hun opnår valg.

- Jeg håber meget at hun bliver valgt og det bliver spøjst at skulle arbejde med min søster, og så kan jeg passe lidt på hende, det bliver meget godt, siger Jacob Ellemann-Jensen.

Ellemann tror ikke at han er blevet valgt bare på grund af sit efternavn.

- Det kan godt være at fynboerne ikke kendte mig da de stemte på mig, men det skal de nok komme til, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen er 37 år gammel. Han bor med sin kone Rikke og to delebørn på syv og ni år i Gentofte nord for København.

Han er uddannet cand.merc.jur. og har en baggrund som reserveofficer i hæren, herunder som kaptajn ved de danske styrker i Bosnien i slutningen af 1990'erne. Siden har han arbejdet som husjurist i internationale virksomheder og været afdelingschef i IBM.

I øjeblikket er Jakob Ellemann-Jensen koncernjurist hos GN Store Nord, og nu også folketingsmedlem for Venstre på Fyn. I fritiden slapper han af med sin familie. Derudover dyrker han motion i form af spinning og styrketræning. Han er glad for god mad og mener selv, at han er en ganske habil skiløber.