Ny fynsk politidirektør

Justitsministeren har udnævnt fire nye politidirektører - blandt andet til Fyns Politi. Det bliver den 46-årige dekan Kit Claudi Grøn-Iversen.

Her har justitsministeren udnævnt dekan Kit Claudi Grøn-Iversen, der er uddannet cand.jur. og har været dekan for videreuddannelsen på professionshøjskolen UCC, men som ikke har beskæftiget sig med politiet i sit arbejde tidligere.

Hun tiltræder stillingen 1. september.

Stillingen som politidirektør i Sydøstjyllands Politi bliver besat af chefpolitiinspektør Jørgen Abrahamsen. Det er første gang, at en person uden juridisk eksamen udnævnes til jobbet,

De to andre nyudnævnte politidirektører er vicepolitidirektør Anne Barbara Sidenius Tønnes, der bliver politidirektør i Midt- og Vestsjællands Politi.

Og Peter Møller Nielsen, der i forvejen har været ansat som politidirektør i Bornholms Politi, men som nu genansættes for de næste tre år.

Med sine udnævnelser har Søren Pind udnyttet en ny mulighed i politireformen fra 2007, hvor det blev gjort muligt, at politidirektører kan have en anden uddannelsesmæssig baggrund end en juridisk kandidateksamen.