I det fynske folks tjeneste

Ny happening af Galschiøt

Kunstneren Jens Galschiøt har sendt sin seneste skulptursamling "Kogalskab" til WTO møde i Hongkong. En ni meter høj kæmpevægt, en tre meter høj fed kvinde og 20 skulpturer af udhungrede afrikanske børn skal sætte et kritisk blik på uligheden mellem den rige og den fattige verden.

1 af 4

En guldkalv i Belgien

Jens Galschiøt er netop vendt hjem fra Belgien, hvor han satte en otte meter høj guldkalv op foran flere banker i Gent. Det skulle sætte fokus på uetiske investeringer. Den 8. December tager kunstneren sammen med en gruppe fra Mellemfolkeligt Samvirke og en TV-dokumentarist til Hongkong for at demonstrere til verdenshandelsorganisationen WTOs topmøde.

Fokus på uligheden

En af skulpturerne der vises i Hongkong er en ni meter høj vægt med en udstoppet ko i den ene arm og 5 udhungrede afrikanske børn i den anden. Den skal illustrere, at den rige verden bruger fem gange så mange penge på at støtte eget landbruget, end de bruger i den tredje verden. En skulptur af en fed dame på skuldrene af en afrikansk mand og 20 udsultede afrikanere udstilles også i Hongkongs Victoria Park.