Ny konservativ spidskandidat i Svendborg

Efterårets kommunalvalg i Svendborg kan blive en gyser. Det Konservative Folkeparti har udpeget vælgerforeningens formand Lars Thore Jensen som ny spidskandidat.

Lars Thore Jensen går efter borgmesterkæden

Efterårets kommunalvalg i Svendborg kan blive en gyser. Det Konservative Folkeparti har udpeget vælgerforeningens formand Lars Thore Jensen som ny spidskandidat.

Lars Thore Jensen kan være manden der sikrer de borgerlige partier i Svendborg borgmesterposten. Han har i hvert fald bred erfaring med både praktisk og teoretisk viden om kommunalpolitik.

Den praktiske erfaring fik han, da han sad i Svendborg byråd fra 1990 til 1995. Samtidig har han beskæftiget sig indgående med kommunalpolitik som medlem af en kommunalpolitisk forskergruppe på Odense Universitet

Ved sidste valg sikrede Socialdemokratiet sig borgmesterposten med kun ét mandats overvægt. I mellemtiden er socialdemokraten Bjarne Bekker blevet konservativ, så de borgerlige faktisk har flertal.

Og måske kan Lars Thore Jensen, der er et kendt ansigt i Svendborg, med sin erfaring sikre de borgerlige partier endnu et mandat, så De Konservative eller Venstre kan erobre borgmesterposten.

Lars Thore Jensen har også erfaring med forvaltningen i Svendborg, hvor han i flere år var leder af hjemmeplejen. I dag er den 35-årige Lars Thore Jensen ansat som lønchef på Sygehus Fyn i Svendborg.

Hvad svendborgenserne synes om socialdemokraten Jørgen Henningsens første fire år som borgmester er ikke til at spå om. Men hvis man skal tro en analyse fra Børsens Nyhedsmagasin, så ser det sort ud for Henningsen. Her blev han kåret som den 4. dårligste borgmester i Danmark ud af 275.

Foreløbig er det kun Bestyrelsen for Den Konservative vælgerforening, der indstiller Lars Thore Jensen, og andre kandidater kan i princippet blive valgt som spidskandidat på generalforsamlingen 27. marts.

Men Lars Thore Jensen er så stærkt et kort som spidskandidat, at andre konservative kandidater får svært ved at slå ham på opstillingsmødet.