I det fynske folks tjeneste

Ny leder af Odense filmfestival

Den 43-årige filmkonsulent Cecilia Lidin er blevet udnævnt som ny kunstnerisk leder for Odense Filmfestival.

Cecilia Lidin bliver ny kunstnerisk leder af Odense Filmfestival.

- Der er ingen tvivl om, at det er nogle store fodspor, jeg nu skal træde i - og det er med stor respekt og begejstring for det fundament som mine foregængere har skabt, at jeg fortsætter arbejdet, siger Cecilia Lidin.

Ny linje

Med valget af Cecilia Lidin bryder Odense Kommune med en lang tradition for at have en filminstruktør som kunstnerisk leder for festivalen.

- Vi er denne gang gået helt bevidst efter en person, der har en bred indgang til arbejdet med festivalen, og hvis faglige balast inden for kort- og dokumentarfilm samtidig ikke lader sig fornægte. Vi er utrolig glade for, at Cecilia Lidin har sagt ja tak til udfordringen, og vi glæder os til at komme igang med arbejdet, udtaler Trine Spliid Bech, der er administrator for Odense Film Festival.

International profil

Cecilia Lidin er universitetsuddannet i film og massekommunikation fra Københavns Universitet og University of California, Berkeley. Hun har siden 1998 arbejdet som konsulent på European Documentary Network (EDN) - en organisation, der støtter, stimulere og skaber netværk inden for professionel dokumentarfilmproduktion i Europa.

- Jeg håber at min internationale profil, mit blik og bankende hjerte for filmkunsten, vil komme festivalen til gode - og at Odense Filmfestival fortsat vil markere sig ved at være stedet, hvor man kan se gode, finurlige, og inspirerende internationale kortfilm, siger den nye leder af Odense Filmfestival.