Ny Lindø-kran taget i brug

Først fredag blev der igen rimelig normale tilstande på Lindøværftet efter orkanen i december 1999. Fredag blev dagen, hvor afløseren for den væltede portal-kran blev indviet officielt.

-

Først fredag blev der igen rimelig normale tilstande på Lindøværftet efter orkanen i december 1999.

Fredag blev dagen, hvor afløseren for den væltede portal-kran blev indviet officielt.

Kranen til 200 millioner kroner blev taget i brug ved at løfte en skibssektion. Og det gik ikke stille af. 2700 medarbejdere og Mærsk Mc-Kinney Møller fulgte nøje med fra sidelinjen.

I sin tale understregede Maersk McKinney Møller vigtigheden af den nye kran.

\"Det er også nødvendigt, at vi forbedrer os hele tiden. Konkurrencen er hård, og vi må ikke være ringere end de andre. Vi skal være bedre.\"

Kranen er leveret af det tyske firma Man Takraf, der primært har benyttet sig af underleverandører i Polen.

Det er forsikringsselskabet Codan der har betalt erstatningen for den gamle portal-kran. En samlet pris for kran, driftstab og øvrige omkostninger nærmer sig den halve milliard.

Den nye kran er næsten dobbelt så hurtig som den gamle, når den ruller ad værftets skinner. Den kan skyde en fart på 40 meter i minuttet, og samtidig vende de store elementer i luften.

Og så skulle den forøvrigt kunne klare et vindstød på 70 meter i sekundet. Den gamle portal-kran bukkede under, da et vindstød ramte den med cirka 50 meter i sekundet.