I det fynske folks tjeneste

Ny lønaftale på Lindø-værftet

Lindø-værftet ved Munkebo dropper nu CO-Industris og Dansk Industris lønsystem plusløn og indfører i stedet en ny lønaftale. Den ny lønaftale er mere akkord-lignende og gælder alle værftets ca. 2.300 timelønnede ansatte

Opnår besparelse

Det skriver Nyhedsbrevet 3F, der har oplysningerne fra næstformand i 3F Østfyn, Jan Johansen, der har en fortid som mangeårig tillidsrepræsentant på værftet.

- Man går tilbage til en form for produktionsaftale, hvor man aftaler, hvor mange timer det skal tage at udføre en bestemt opgave. Udføres opgaven hurtigere, end det er aftalt, får medarbejderne del i det overskud, som følger af den besparelse, man opnår. Det er en form for stort bonus-system, siger Jan Johansen til Nyhedsbrevet 3F.

- Som jeg ser det, vil det være en fordel for både medarbejdere og virksomhed, siger Jan Johansen og peger på, at den ny aftale vil afsløre fejl og mangler i produktionen.

Brik i puslespillet

Lindø-værftet er endnu ikke kommet med et særskilt regnskab for 2005, men i følge blandt andet Ritzau ventes underskuddet for 2005 at blive større end underskuddet for 2004, der var på 380 millioner kroner.

- En ny lønaftale er en brik i hele puslespillet om løsningen på Lindøværftets problemer, siger Jan Johansen fra 3F Østfyn, der er optimist, når det gælder værftets fremtid.