I det fynske folks tjeneste

Ny mand i front for fynsk erhvervsliv

Han var med til at lukke Fyns største virksomhed - nu skal han arbejde for at det ikke sker for resten af det fynske erhvervsliv. Finn Buus Nielsen er ny formand for Fynsk Erhverv.

Finn Buus Nielsen er klar til at stå på broen for "coasteren" Fynsk Erhverv. Arkivfoto

Bestyrelsen i Fynsk Erhverv har på den netop overståede generalforsamling skiftet den hidtidige formand Jens Hempel-Hansen ud med Finn Buus Nielsen.

Buus Nielsen er mest kendt på Fyn for at have stået i spidsen for Lindøværftet de sidste år frem til beslutningen om, at det skulle lukke.

- Jeg har nu ikke tænkt mig at fortsætte med at lukke virksomheder. Det sker ikke, er jeg sikker på, siger han med et smil.

- Faktisk oplever jeg, at der er fremdrift i det fynske erhvervsliv for tiden, og i Fynsk Erhverv har vi fået en del nye medlemmer, siger Finn Buus Nielsen til TV 2/FYN.

Senest har Finn Buus Nielsen arbejdet som teknisk chef i Andresen Towers under etableringen af en ny fabrik i Nyborg. Den stilling forlod Finn Buus Nielsen ved udgangen af januar - helt efter planen. Den nu pensionerede erhvervsmand er stadig aktiv i diverse bestyrelser blandt andet i Ib Andresen

.

Han glæder sig til at kaste sig over lobby-arbejdet i Fynsk Erhverv.

- Vi vil styrke fynske iværksætteri, og jeg vil arbejde for at få flere yngre kræfter ind i bestyrelserne i de fynske virksomheder. Og så vil infrastrukturen fortsat have vores fokus, siger Finn Buus Nielsen.