I det fynske folks tjeneste

Ny model for statsstøtte til Lindø

Lindøværftet er godt på vej til at få en vitaminindsprøjtning på 300 mio. kr. i statsstøtte. Erhvervsminister Bendt Bendtsen(K) vil hente pengene ved at omdanne Skibskreditfonden til et aktieselskab.

-

Lindøværftet er godt på vej til at få en vitaminindsprøjtning på 300 mio. kr. i statsstøtte. Erhvervsminister Bendt Bendtsen(K) vil hente pengene ved at omdanne Skibskreditfonden til et aktieselskab. Det skriver Børsen.


Lindøværftet ser ud til at få endnu en gang statsstøtte

Regeringen er blevet presset i sagen om statsstøtte til skibsværfter efter at EU har godkendt at de nationale regeringer kan yde statsstøtte til skibsværfterne. I første omgang afviste regeringen at yde statsstøtte til Lindø-værftet, men nu er et bredt flertal i Folketinget indstillet på at finde pengene, så Lindøværftet kan konkurrere med de statsstøtte værfter i Sydkorea.

Lindø-værftet har selv lagt pres på politikerne ved at skrive i årsberetningen at værftets 2000 job er i fare, hvis ikke værftet bliver ligestillet med værfter i Europa og Asien.

Skibskreditfonden har hidtil hævdet, at en fornyet støtte til Lindøværftet vil være i strid med fondens grundlag og et lovbrud. Men nu er et flertal i folketinget altså indstillet på at ændre strukturen i Skibskreditfonden så statsstøtten bliver lovlig.