Ny opgørelse: Så længe er de fynske kommuner om at give byggetilladelser

Der er over to måneders forskel på, hvor lang tid det i gennemsnit tager fynske kommuner at give svar på ansøgninger om nyt byggeri.

Hvis man står foran et større byggeprojek på Fyn, er der stor forskel på, hvor lang tid man skal vente på en byggetilladelse fra kommunen.

Mens sagsbehandlingen i den langsomste kommune i gennemsnit tager 82 dage, er ventetiden kun på 19 dage i den hurtigste.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk byggeri.

- Hverken borgere eller virksomheder kan være tjent med ventetider på mellem to og tre måneder. Selvom der flere steder på Fyn er godt gang i byggeriet, så skal kommunerne kunne følge efterspørgslen. Det er ganske enkelt ikke i orden med så lange ventetider, siger formand for Dansk Byggeri Fyn, Dan Johansen, i en pressemeddelelse.

Naboer i top og bund

Det er i Faaborg-Midtfyn Kommune, sagsbehandlingen af byggeprojekter tager længst tid på Fyn. På den anden side af kommunegrænsen kan Assens Kommune klare opgaven på i gennemsnit 19 dage. 

quote Det går heldigvis i den rigtige retning, men en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på Fyn på halvanden måned er desværre ikke noget at prale af

Dan Johansen, formand for Dansk Byggeri Fyn

Men ifølge Dansk Byggeri bør borgere som udgangspunkt ikke skulle vente mere end to uger på et svar i deres byggesager. 

- Det er der desværre ingen kommuner på Fyn, som kan levere. Med ventetider på mere end to og en halv måned er det ganske enkelt nødvendigt, at kommunerne på Fyn forbedrer deres service på det her område. Assens og Middelfart er dog godt på vej, og de kan med en ekstra indsats hurtigt nå i mål, siger Dan Johansen.

På vej i rigtig retning

På trods af, at ingen af de fynske kommuner klarer sagsbehandlingen inden for 14 dage, går det den rigtige vej. Ventetiden er gennemsnitligt faldet fra 54 til 48 dage, mens den på landsplan er stedet fra 46 til 50 dage. 

- Det går heldigvis i den rigtige retning, men en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på Fyn på halvanden måned er desværre ikke noget at prale af. Det kan vi gøre bedre, og det håber jeg, at kommunerne vil prioritere, siger Dan Johansen.

Fakta