I det fynske folks tjeneste

Ny opgørelse: Flyt fra Odense og spar 50 procent på huskøbet i nabokommunen

Der kan være mange penge at spare, hvis du som huskøber er villig til at rykke over på den anden side af kommunegrænsen.

Ifølge Boligsiden.dk er der mange penge at spare, hvis du som huskøber vælger en nabokommune til de store byer.

Er du som huskøber villig til at skifte Odense Kommune ud med en af nabokommunerne, er der mulighed for at spare 50 procent på kvadratmeterprisen, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det er på få år blevet en hel del dyrere at købe hus i Danmark. På blot tre år er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget 14 procent. Prisstigningerne, der lokalt har været betragteligt højere, har fået en god del af de potentielle købere til at udvide boligsøgningen, og det kan virkelig betale sig.

Læs også Godt nyt til huskøbere

En ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at der mellem nabokommuner kan være tale om besparelser på kvadratmeterprisen på op til 56 procent. Og det er ikke et særsyn med de store besparelser. I 64 tilfælde er det muligt at spare mere end 25 procent, hvis du krydser en kommunegrænse.

- Besparelser i den størrelsesorden kan få meget stor betydning for en husholdnings økonomi. Hvis du er en familie med to voksne og to-tre børn, udgør udgifter til eksempelvis mad, institution og transport en stor del af budgettet, og så kan det være ekstremt svært at få råd til at købe et hus, der kan efterleve de pladsbehov, man har, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

Læs også Fyns billigste hus

- Men er man lidt fleksibel geografisk, er det mange steder i landet muligt at få mange kvadratmeter for færre penge uden at skulle flytte til den anden ende af landet. Når vi ser på prishop mellem kommunegrænser, er det fordi, det rent faktisk kan være et overskueligt alternativ for mange at flytte til nabokommunen.

Største forskelle ved de store byer

Den største forskel ses mellem kommunerne Tønder og Esbjerg, hvor priserne er over dobbelt så høje i den sydvestjyske hovedby. Og lignende besparelser finder man langs kommunegrænserne til Aalborg, Aarhus og Odense.

Vælger man at skifte Odense Kommune ud med Assens, Faaborg-Midtfyn eller Nordfyns Kommune, er der en gennemsnitlig besparelse på 50 procent.

Top 20: Her sparer du mest ved at flytte til nabokommunen:


Fra:          Til:    Forskel i kvm.prisen
Esbjerg    Tønder    -55,7 procent
Aalborg    Vesthimmerlands    -54,3 procent
Aarhus    Syddjurs    -53,1 procent
Aarhus    Favrskov    -53,0 procent
Odense    Nordfyns    -51,7 procent
Odense    Assens    -50,9 procent
Odense    Faaborg-Midtfyn    -49,5 procent
Aalborg    Jammerbugt    -48,9 procent
Aarhus    Odder    -48,1 procent
Aalborg    Brønderslev    -45,6 procent
Holstebro    Lemvig    -45,3 procent
Aalborg    Mariagerfjord    -43,4 procent
Kolding    Vejen    -42,0 procent
Køge    Faxe    -41,6 procent
Viborg    Skive    -41,3 procent
Vejle    Vejen    -40,6 procent
Esbjerg    Vejen    -39,5 procent
Holstebro    Skive    -39,3 procent
Rudersdal    Allerød    -39,2 procent
Viborg    Vesthimmerlands    -36,6 procent

 

(Opgørelsen dækker over den gennemsnitlige kvadratmeterpris i en kommune. Kvadratmeterprisen er udregnet på udbudte villaer og rækkehuse. Kilde: Boligsiden.dk)