Ny præst til landkirkerne

Sognepræst Vita Andreasen er blevet ansat som ny præst på Fyn. Men det er ikke er almindelig stilling, hun har fået. Hun skal have fokus på kirkerne på landet.

Vita Andreasen er ansat som præst per 1. januar 2015. Hun skal varetage en ny funktion med fokus på kirken på landet.

Foruden arbejdet som præst med fokus på kirken på landet, skal hun også være sognepræst i Føns-Ørslev-Udby-Husby pastorat i Middelfart provsti.

- Vita Andreasen skal samle og videreformidle viden og erfaringer med forskellige måder at udvikle kirken på landet. Hun skal opbygge netværk på området og sørge for at viden om de mange gode tiltag, der foregår på landet, bliver delt, fortæller Fyns biskop Tine Lindhardt, som har taget initiativ til den nye funktionspræstestilling.

Den nye stilling er den første i landet af sin art.

Periferien skaber fornyelsen

Vita Andreasen er selv opvokset på landet på Norddjursland, og hun ser frem til at arbejde med det nye indsatsområde i folkekirken.

- Landet har en række bæredygtige netværk, foreninger og institutioner, der evner at engagere mange mennesker omkring væsentlige begivenheder i årets løb, og de netværk kan der bygges på, fortæller hovedpersonen selv.

Hun mener, at der er behov for at tegne et nyt og dynamisk billede af livet og kirken på landet. Kirken skal genfinde selvfølelsen og stoltheden over det særlige på deres sted og have modet til at spille ud med

kreative ideer til et bredt samarbejde i lokalområdet.

- Der er masser af eksempler på, at fornyelsen ikke kommer fra centrum, men fra periferien. Jeg vil indsamle store og små successer og beskrive og fortælle om dem, så billedet og selvbilledet af kirken på landet kan ændres, " siger hun.

Fakta om Vita Andreasen