Ny regionsformand: Vi skal blande os uden om vederlagssag

Regionsrådet skal holde sig ude af vederlagssag, men det er oplagt at undersøge reglerne, mener Holsts afløser

Carl Holsts arvtager som formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), mener ikke, det er regionsrådets bord at opfordre den nyslåede forsvarsminister til at afstå fra sit eftervederlag på cirka 800.000 kroner.

Penge, han får, samtidig med at han modtager sin ministerløn.

- Det, vi bør forholde os til, er, at reglerne er blevet fulgt, at der er nedsat en kommission, der skal se på dem. Og jeg mener simpelthen ikke, at det er vores opgave at sende opfordringer til alle mulige om at tage eller ikke tage et eftervederlag.

- Det er op til Carl Holst, hvad han vil gøre, siger Stephanie Lose.

Meldingen kommer, efter at Enhedslisten har foreslået, at regionsrådet sender en henvendelse til Carl Holst, hvor han opfordres til at afstå fra at tage imod pengene fra Region Syddanmark.

Den idé har indtil videre fået opbakning fra Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og SF. Det giver dog kun opbakning fra ni af regionsrådets 41 medlemmer, der skal stemme om forslaget 25. august.

Ifølge Stephanie Lose er det vigtigste, at Carl Holst har fulgt reglerne. Men det giver alligevel mening fremadrettet at få set reglerne igennem, mener hun.

- Jeg ser gerne, at man får lavet nogle fornuftige regler for eftervederlag, som giver mening, og som de almindelige borgere også vil synes, er rimelige og fornuftige, siger hun med henvisning til den kommission, der i skrivende stund gennemgår reglerne.

Hun afviser at svare på, hvad hun selv ville have gjort i en lignende situation med begrundelsen:

- Det er en måned siden, jeg startede som regionsrådsformand, og jeg vil gerne have lov til at koncentrere mig om det i stedet for at snakke om den dag, jeg stopper som regionsrådsformand.