Ny rekord: 32,8 millioner til Børnecancerfonden

Team Rynkeby donerede lørdag 32,8 millioner kroner til Børnecancerfonden. Det er 40 procent mere end velgørenhedscykelholdet donerede sidste år.

2609teamrynkeby1

- Det er et fantastisk resultat, og jeg er ovenud taknemmelig på børnenes vegne, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

- Fire ud af fem børn bliver i dag helbredt for kræft, men halvdelen overlever med varige skader fra den intensive behandling. Den her donation er med til at sikre, at vi kan forske endnu mere i kræft hos børn og udvikle behandlingen, så alle børn en dag overlever kræft og efterfølgende får et liv med de samme muligheder som deres jævnaldrende, fortsætter hun.

Donationen fra Team Rynkeby svarer nogenlunde til det beløb, som Børnecancerfonden uddelte hele sidste år - hovedsageligt til forskning i børnekræft.

De mange millioner har Team Rynkebys 1.100 danske deltagere indsamlet det seneste år ved at indgå sponsoraftaler med 3.500 danske virksomheder.

Samtidig har 34.000 skoleelever fra 100 danske skoler bidraget med 6,2 millioner kroner til det samlede beløb ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet fredagen før påskeferien.

Og særligt den indsats imponerer Marianne Nielsen.

- Det er imponerende, at skoler over hele landet har gjort sådan en kæmpe indsats for børn med kræft. Jeg har selv været rundt på skolerne og oplevet det store engagement, og skolebørnenes indsats for andre børn er dybt rørende, siger hun.

I 2014 indsamlede Team Rynkeby godt 36 mio. kr. til kampen mod børnekræft i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Australien - heraf gik de 23,498 mio. kr. til Børnecancerfonden i Danmark.