I det fynske folks tjeneste

Ny rekordcheck overrakt af Team Rynkeby

På vegne af alle cykelholdene fra Team Rynkeby overrakte kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen lørdag 15,2 millioner kroner til Børnecancerfonden.

Med checken på 15,2 millioner slår Team Rynkeby traditionen tro ny rekord i indsamlede penge. Sidste år lød beløbet på 14,3 millioner kroner og dermed er der i år 900.000 kroner mere til Børnecancerfondens arbejde.

- Det er et helt fantastisk resultat, som Team Rynkeby leverer. Det betyder, at vi også det kommende år kan finansiere en stor del af den livsnødvendige forskning, som finder sted på landets børnekræftafdelinger, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

I hele norden har de 21 cykelhold fra Sverige, Finland og Danmark samlet 23 millioner kroner ind mod 16 millioner sidste år.

Pengene er samlet ind gennem velgørenhedsarbejde og sponsorater fra de omkring 1200 cykelryttere og 210 hjælpere på de 14 danske, seks svenske og ét finsk hold.

Checken blev overrakt på Torvet i Ringe af Manu Sareen til Bubber, som er ambassadør for Børnecancerfonden.

- Når forskningen er så vigtigt, så handler det om, at selvom det i dag lykkes at redde fire ud af fem børn, som bliver ramt af kræft, så er kræft forsat den hyppigste medicinske dødsårsag blandt børn og unge. Desuden er der fortsat alt for mange børn, som får alvorlige bivirkning af den intensive behandling, siger Marianne Nielsen.