Ny stor fynsk narkosag

Mandag begynder en ny narkosag mod seks odenseanere. Som i en anden, netop afsluttet, sag er der tale om handel med store mængder, for store værdier og krav om strenge straffe.

-

Mandag begynder en ny narkosag mod seks odenseanere. Som i en anden, netop afsluttet, sag er der tale om handel med store mængder, for store værdier og krav om strenge straffe.


De seks tiltalte risikerer at miste deres guldhalskæder, vægte, en spiseske, patroner, en revolver, flere pistoler og haglgeværer. Også mere end syv millioner kroner i kontanter og værdien af en BMW personbil og en Lotus sportsvogn er i farezonen.


Sagen begynder ved Østre Landsret i Odense mandag morgen og den ventes at vare til slutningen af maj.


Krav om strenge straffe


Anklagemyndigheden mener, at fire af mændene i flere år har haft centrale roller i fordeling af heroin og kokain i Odense, og at de skal have op mod 15 års fængsel, såfremt de findes skyldige.


Egentlig lyder strafferammen i sager om narkotika på ti års fængsel, men på grund af de \"særdeles skærpende omstændigheder\" kræver anklagemyndigheden, at der lægges op til 50 procent oveni den maksimale straf. De tiltalte, der har siddet varetægtsfængslet i mange måneder, nægter sig skyldige.


Under domsforhandlingen er indkaldt en række vidner, og nævningerne kommer også til at høre på aflyttede telefonsamtaler.


Narkohandel og røveri


Hvis anklagerne er rigtige, har hovedmændene fungeret som en slags bagmænd og har fordelt stoffer til en række sælgere på Fyn siden 1996. En af mændene er desuden anklaget for \"ved adskillige personlige henvendelser\" at have forsøgt at få en anden mand til at handle med heroin og kokain.


Desuden skal han på en parkeringsplads ved en Aldi-forretning i Odense have forsøgt at få manden til at begå røveri mod Amtssparekassens filial i Aarup. Den tiltalte havde en del af udstyret med til mødet: Et dobbeltløbet jagtgevær, flere patroner samt en skitse over sparekassen, påstår anklagemyndigheden.


Sagen begynder, netop som en anden stor narkosag ved Østre Landsret i Odense er slut. Fredag blev seks mænd tilsammen idømt 41 års fængsel, ligesom der blev konfiskeret næsten fire millioner kroner