Ny struktur kan hjælpe OB

Risikoen for at OB rykker ned efter næste sæson er nu blevet noget mindre. Superligaklubberne er nemlig blevet enige om en ny struktur.

Ligaen udvides fra 12 til 14 hold fra 2016. Det betyder, at kun et hold skal rykke ud i stedet for to, når sæsonen er slut.

Først skulle Superligaens struktur ændres. Så skulle den ikke. Og nu er alle klubberne i Superligaen og 1. division så blevet enige om at udvide rækken fra 12 til 14 hold og indfører slutspil. Det erfarer Ritzau.

Nu mangler kun Dansk Boldspil-Union (DBU) at godkende den nye struktur, hvilket unionen forventes at gøre senere lørdag, hvor der holdes bestyrelsesmøde.

Den model, som klubberne er blevet enige om, er udarbejdet af den hollandske konsulentvirksomhed Hybercube.

Herunder kan du få et overblik over, hvordan den nye Superliga kommer til at se ud.

* Superligaen udvides fra 12 til 14 hold. De møder hinanden to gange, hvilket giver 26 kampe til alle hold i grundspillet.

* De seks øverste hold efter grundspillet går videre til mesterskabsslutspillet, hvor de tager deres point med over. Her mødes alle hold på både ude- og hjemmebane, hvilket giver 10 kampe.

* De otte nederste hold skal spille et nedrykningsspil. De otte hold deles i to puljer med fire hold i hver, som også møder hinanden to gange, hvilket giver seks kampe til hver.

* De to bedste i begge puljer og nummer tre eller fire fra mesterskabsslutspillet kæmper om en plads i Europa League-kvalifikationen.

* De to dårligste hold i hver pulje skal spille nedryknings-knockout. Nummer tre i den ene pulje møder nummer fire i den anden pulje og omvendt.

* De to tabere mødes både ude og hjemme, hvoraf taberen rykker ned. De to vindere mødes også, hvor vinderen overlever og taberen går videre til et op- og nedrykningsspil mod nummer to, tre og fire fra 1. division.

* Vinderen af 1. division rykker direkte op i Superligaen.

Det betyder, at kun et hold skal rykke ud i stedet for to, når sæsonen er slut.

Oversigt

    Oversigt