Ny sydfynsk indpisker

De fire nye sydfynske kommuner har fundet sammen i et nyt udviklingssamarbejde. Det skal fastholde og viderudvikle projekter i den sydfynske region.

Afløser for Mål 2

Det fælles sydfynske udviklingssamarbejde (SUS) skal erstatte Mål 2 samarbejdet, der har været med til at kanalisere EU-midler ud til projekter, der har til formål at skaffe sydfynske arbejdspladser.

- Den fælles bosætningsstrategi, Film Fyn, Sport Study Sydfyn og Naturturisme-projektet viser alle, at vi sammen kan løfte større og gode projekter, og at der er mange og gode udviklingspotentialer i det sydfynske område. SUS skal skabe synergi mellem nye og kommende projekter, modne nye projekter og tiltrække økonomiske ressourcer til delvis finansiering af projekterne, siger Bo Andersen, borgmester i Faaborg-Midtfyn. 

Med eget sekretariat

SUS' bestyrelse består af otte politikere fra Faaborg-Midtfyn, Ærø, Langeland og Svendborg. Formand er Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg.

Torsdag eftermiddag afholdes det første bestyrelsesmøde. Næste skridt vil være at etablere et sekretariat med en daglig leder.