I det fynske folks tjeneste

Nyborg beholder sine aktier

De Elsam-aktier Nyborg Forsyning & Service ejer, vil ikke blive tilbudt svenske Vattenfall. Bestyrelsen besluttede på et møde sent onsdag eftermiddag at beholde sine aktier i det jysk-fynske elsamarbejde.

-

De Elsam-aktier Nyborg Forsyning & Service ejer, vil ikke blive tilbudt svenske Vattenfall. Bestyrelsen besluttede på et møde sent onsdag eftermiddag at beholde sine aktier i det jysk-fynske elsamarbejde.

Elsam holdt generalforsamling onsdag formiddag, blandt andet med et forslag om at fusionere med DONG. En fusion Nyborg Forsyning & Service stemte for, men beslutningen blev udskudt.
Fredag er sidste frist for aktieholdere til at svare det svenske statsejede energiselskab Vattenfall, der har tilbudt at købe alle Elsam-aktier. Bestyrelsesformand Ib Spanggaard oplyser til TV2 /FYN, at man ikke har noget at tabe ved at undlade et salg til Vattenfall. - Vi har en god økonomi, og har ikke optaget lån, så vi kan sagtens vente på bedre tilbud, siger han.

Hvis Vattenfall ikke opnår mulighed for at købe mere end 33% af aktierne, falder et nyt tilbud inden for fire uger. Spanggaard håber at der inden da vil komme nyt tilbud fra DONG.

Langeland beslutter sig fredag
Langelands Elforsyning skulle ligeledes have taget stillng til et salg af deres aktier onsdag aften. Men den beslutning er nu udsat til fredag formiddag. - Der kan jo ske mange ting endnu, inden vi skal svare Vattenfall, siger bestyrelsesformand Hans Ivan Didriksen til TV2 /FYN.
Modsat Nyborg, har langelænderne optaget lån for at købe aktierne. Derfor håber man at kunne få solgt aktierne snarligt.

Sydfyn beslutter sig også fredag
Også Sydfyns Elforsyning har aktier i Elsam. Her tager man beslutningen om at sælge til Vattenfall - eller lade være - fredag formiddag. Alt tyder dog på, at sydfynboerne vælger at sælge til svenskerne.

Under alle omstændigheder kan forbrugerne hos de tre selskaber se frem til billig strøm de næste mange år. Ligegyldigt hvem aktierne bliver solgt til, er de i så høj kurs, at el-selskaberne opnår store fortjenester.