Nyborg højdespringer i erhvervsklima

Nyborg er den fynske kommune, der har forbedret sit erhvervsklima mest det seneste år. Middelfart har stadig Fyns bedste erhvervsklima. Det viser den årlige opgørelse fra DI Fyn.

Det årlige indeks er indsamlet af Dansk Industri på Fyn og er baseret på indberetninger fra virksomhederne. Opgørelsen placerer Nyborg som nummer 44 af landets kommuner, og det er en fremgang på 34 pladser.

- Jeg er meget glad for den fremgang på Nyborgs vegne. Det betyder meget for vækst og at vi er attraktive for virksomheder, siger Kenneth Muhs(V), borgmester i Nyborg.

Middelfart er gået to pladser tilbage, men er som nr. 11 fortsat den mest erhvervvenlige kommune på Fyn. Også i Kerteminde er der fremgang at spore.

Kerteminde Kommune ligger som nummer 36, hvilket er en fremgang på 22 pladser.

- Kerteminde Kommune har gjort en flot indsats for at etablere arbejdspladser på det gamle Lindø Værft, og det bliver belønnet, siger Søren Vilby, der er formand for DI Fyn.

Assens Kommune er placeret som nummer 61 og hopper dermed fem pladser frem, Nordfyn Kommune er gået tre pladser frem og ligger nu på en 48. plads, mens Faaborg-Midtfyn er rykket ni pladser frem og ligger nu på en 71. plads. Ærø Kommune er nummer 92 og er gået to pladser frem.

- Det er utroligt positivt, at erhvervsklimaet forbedrer sig på tværs af Fyn. Flere kommuner har lettet på eller helt afskaffet skatter og afgifter og lyttet til erhvervslivets ønsker, og det kvitterer virksomhederne for. Herudover tror jeg, at de fælles initiativer såsom udvikling Fyn 2.0 og Strategi Fyn, hvor der er fælles fynsk enighed om, at vi skal forbedre infrastrukturen, sørge for bedre bredbånd og udvikle erhvervslivet, har en stor betydning, siger Søren Vilby.

Men der er også tilbagegang at spore hos enkelte kommuner. Langeland Kommune er faldet 19 pladser og ligger nu nummer 75, mens Svendborg Kommune ligger nummer 84 og er faldet 11 pladser siden sidste år.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over vi ikke har kunnet fortsætte den gode fremgang vi opnåede sidste gang i Dansk Industri - DI's - måling om erhvervsklimaet i kommunerne. Nu vil vi tage handsken op og vurdere hvilke yderligere tiltag der skal tages for at komme tilbage på rette spor, siger borgmester Lars Erik Hornemann(V), Svendborg,

Værst ser det dog ud i Odense, som i 2012 var højdespringer i indekset. I år er Odense gået 20 pladser tilbage og ender som nummer 77.

Undersøgelsen viser dog samtidig, at de store virksomheder i Odense er markant mere tilfreds med erhvervsklimaet end de mindre virksomheder.

- Der er rum for forbedringer, og jeg håber, at kommunerne vil sætte ind, så vi kan få fremgang over hele Fyn, siger Søren Vilby.