Nyborg Kommune - Kandidater

-

-

A: Socialdemokratiet, sideordnet opstilling, 15 kandidater:


1. * Henning Jensen, borgmesterkandidat
2. Peter Sejersen, genopstiller
3. Girly B. Winter, genopstiller
4. Frederik Nørgaard
5. Bjarne Vibæk, genopstiller
6. Benny Stougaard-Nielsen, genopstiller
7. Albert Pedersen, genopstiller
8. Bjarne Pedersen, genopstiller
9. Niels Jespersen
10. Bent Laursen
11. Bekir Kalem
12. Kim Geertsen
13. Torben Kier Sørensen
14. Morten Pedersen
15. Poul Wiinberg Jensen


* Partiets debutant i byrådsarbejde ser erhvervsudviklingen i Nyborg som den vigtigste opgave. Det vil skabe en god spiral med flere arbejdspladser og dermed flere skatteborgere til en kommune, som har hårdt brug for indtægterne. Henning Jensen - som er fagforeningsveteran med 20 år som formand for Dansk Metal i byen -  ønsker at byen i højere grad bliver markedsført overfor erhvervslivet, så den gode beliggenhed ift. infrastrukturen bliver gjort synlig. Nye skatteborgere skal bl.a. tiltrækkes af spændende boliger på en ny havnefront, som skal bygges på de tidligere DSB-araler, et udviklingsområde, som Henning Jensen forventer sig meget af.


Ikke i valgforbund


 


B: Det Radikale Venstre, sideordnet opstilling, 2 kandidater:


1. * Dorit Myltoft, 57 år, lærer, cand.pæd.psyk.
2. Inge Dam


* De Radikales spidskandidat ønsker at skære havnen bort fra kommunalt engagement. Også planerne om en ny containerhavn skal opgives. Havnen er en \"død sild\", og det fører ingen steder hen at bruge flere penge til det, mener Dorit Myltoft. Indsatsen skal istedet rettes mod rekreative områder og turisme. Det skal gøre kommunen mere attraktiv som bosætningskommune og dermed sikre øgede skatteindtægter til den slunkne kommunale kasse. Desuden vil hun sikre en grøn politik med focus på beskyttelse af fjorden, samt bevarelse af de grønne kiler omkring vandløbene. Her må der ikke bygges.


Valgforbund: B+C+O+V


C: Det Konservative Folkeparti, sideordnet opstilling, 9 kandidater:1. * Bjarne Nielsen, 59 år, spidskandidat
2. Jørn Gustavsen
3. Ulrik Nielsen
4. Ib Spanggaard
5. Lisbeth Slipskjær
6. Erik Press
7. Jens Frost Thuelund
8. Erik Smedegaard
9. Jørgen Højbjerg


* Partiets spidskandidat betegner det som ubetinget vigtigt med en ny ledelse af kommunen. Et systemskifte er tiltrængt, mener han, for at sikre orden på kommunens vanskelige økonomiske stilling. Bjarne Nielsen ønsker en mere erhvervsvenlig kommune, og det skal ske gennem en uændret grundskyldspromille og en afvikling af dækningsafgiften.


Valgforbund: B+C+O+V


 


F: Socialistisk Folkeparti, partiliste, 7 kandidater:


1. * Knud Theil Nielsen, 50 år, spidskandidat
2. Henning Nielsen
3. Peter Rasmussen
4. Frode Jacobsen
5. Ivan Jacobsen
6. Bjarne Buch
7. Poul Erik Hansen


* Det vigtigste for SFs spidskandidat er at få styr på Nyborgs økonomi. Men i stedet for flere besparelser skal pengene skaffes ved vækst i erhvervsudviklingen og bosætning. Byen skal have et nyt image, og der skal skaffes flere byggegrunde til både bolig og erhverv. 
Knud Theil Nielsen er imod den borgelige filosofi om, at kommunen skal drives ud fra forretningsmæssige principper. Det skal være et fællesskab, understreger han.


Ikke i valgforbund


 


O: Dansk Folkeparti, partiliste, 7 kandidater: 


1. * Ernst Kissow, 61 år
2. Kim Larsen
3. Tom Bjoler
4. Lise Nikolejsen
5. Svend Erling Hansen
6. Brigitte Bjoler
7. Knud Erik Petersen


* Partiets spidskandidat i Nyborg mener, at den seneste sparerunde i forbindelse med budgettet i al for høj grad er gået ud over de svage. De ældre og børnene skal tilbage i fokus, mener Ernst Kissow, som bla. kritiserer afskaffelsen af børnepasningen for 3. klasse. Han ønsker havnen købt tilbage og ser Fredericias køb som et rent svindelnummer, der skal holde aktivitetsniveauet i bund for Nyborg Havns vedkommende. Efter et tilbagekøb skal havnen sælges videre, og pengene skal bruges til kerneområdet for offentlig service over for de svageste i samfundet.


Valgforbund: B+C+O+V


V: Venstre, Danmarks Liberale Parti, sideordnet opstilling, 9 kandidater:


1. * Jørn Terndrup, 53 år, borgmesterkandidat
2. Bo Gangelhof
3. Lisbeth Bang-Olsen
4. Tage Juel Jensen
5. Ivar Hviid
6. Kim Fabricius
7. Carsten Hansen
8. Jørgen Mortensen
9. Birgit Bech


* Som sin politiske modstander i Socialdemokratiet, Henning Jensen, er Jørn Terndrup politisk debutant. Han er erhvervsmand til fingerspidserne og ønsker vækst i kommunen via flere virksomheder og øget bosætning. I den forbindelse ser Jørn Terndrup rollen som borgmester som opsøgende: Borgmesteren skal aktivt henvende sig til virksomheder, som kunne tænke sig at flytte til kommunen. På det økonomiske område ønsker han stop for skattestigninger og låntagning i kommunen, og den skal drives ud fra forretningsmæssige principper. Øget udlicitering, hvis det er hensigtsmæssigt, og udbredelse af tværkommunalt samarbejde på skatte-, teknik-, og administrationsområdet er Venstres spidskandidat tilhænger af.


Valgforbund: B+C+O+V


N: NYborgerne, 7 kandidater:   


1. * Mette Blix, 58 år
2. Peter Jordhøj
3. Jørgen Dyhrberg
4. Lene Klokker
5. Jens Høj Justesen
6. Niels Høj Justesen
7. Ulla Jepsen


* Spidskandidat Mette Blix understreger, at NYborgerne er et lokalpolitisk parti. Derfor er hun klar til at samarbejde med den side, som vil tilbyde mest - ultimativt en borgmesterpost. Mette Blix\' hjertesag er større åbenhed i det politiske system og foreslår flere temamøder samt borgermøder om eksempelvis budgettet.


Ikke i valgforbund


 


Har vi glemt din link, så send en mail med den


Tilbage til hovedsiden om Nyborg Kommune