Nyborg vil have Søfartsstyrelsen

Nyborg Kommune blander sig nu i koret af kommuner, der ønsker at få del i de statslige institutioner. I en henvendelse til statsministeren og vicestatsministeren opfordrer Nyborg Kommune til, at regeringen placerer Søfartsstyrelsen på havnen i Nyborg.

-

Nyborg Kommune blander sig nu i koret af kommuner, der ønsker at få del i de statslige institutioner. I en henvendelse til statsministeren og vicestatsministeren opfordrer Nyborg Kommune til, at regeringen placerer Søfartsstyrelsen på havnen i Nyborg.


I dag bor Søfartsstyrelsen i midlertidige lejede lokaler i København. Regeringen har vist interesse i at rykke nogle af de statslige institutioner til provinsen og det er baggrunden for henvendelsen fra Nyborg Kommune til Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen.


Tæt på banegården
\"Nyborg har en beliggenhed, som passer perfekt til Søfartsstyrelsen. Placeres Søfartsstyrelsen på DSB arealerne eller den kommunalt ejede Vesterhavn midt i byen er der ca. 5 minutters gang til den nye banegård, ligesom motorvejen er inden for rækkevidde på ca. 2 minutter,\" skriver borgmester Jørn Terndrup(V) til regeringen.


Søfartsstyrelsen beskæftiger i dag ca. 250 medarbejdere, og i følge Nyborg Kommune vil styrelsens arbejde passe fint sammen med de maritime traditioner på Fyn.