Nyborg Voldspil i krise

Mens de unge står i kø for at komme med i Robinson, Big Brother og Baren, så mangler de fynske friluftsspil deltagere. For første gang i 63 år kan Nyborg Festspil ikke skaffe deltagere nok til sommerens forestilling.

Sommerens festspil mangler skuespillere

Det er ikke længere helt så trendy at være med i de store friluftsspil. For første gang nogensinde kan Nyborg Voldspil ikke skaffe nok medvirkende til sommerens store friluftsforestilling.

Mens de unge står i kø for at komme med i Robinson, Big Brother og andre trendsættende tv-udsendelser, så har landets festspil sværere og sværere ved at komme i kontakt med de unge.

For første gang i 63 år har Nyborg Voldspil store problemer med at skaffe nok medvirkende.

"Vi mangler en 20-25 stykker. Vi har prøvet at skrive til teaterforeninger, sangforeninger og dansetrupper. Men lige lidt hjælper det", siger Voldspillets marketingschef Bent Sørensen.

Situationen er den samme for næsten alle landets amatørforestillinger. De unge gider ikke længere spille musicals på friluftscenerne.

"Situationen er meget alvorlig, og jeg tør slet ikke tænke tanken til ende, hvis vi ikke får skaffet nok medvirkende", siger marketingschefen for den traditionsrige sommerforestilling i Nyborg.

Planen er, at Nyborg Voldspil til sommer skal opføre musicalen "Crazy for You". Det kræver omkring 60-70 frivillige deltagere. I første omgang vil Nyborg Voldspil indkalde til en ekstraordinær optagelsesprøve i et desperat forsøg på at skaffe de sidste medvirkende.

Selvom de unge i dag står i kø for at få en rolle i diverse tv-shows, så er chancerne for en skuespilkarriere måske større på Nyborg Voldspil. Flere landskendte skuespillere, som fx Arne Lundemann og Betty Glosted, startede i sin tid deres karriere på volden i Nyborg.