Nye corona-tiltag for butikker og forsamlinger er trådt i kraft

Forsamlinger på over ti personer er nu forbudt, og en række butikker og centre lukker frem til 30. marts.

I endnu et forsøg på at inddæmme coronavirus er en række nye tiltag trådt kraft fra onsdag klokken 10.

De nye tiltag gælder frem til 30. marts, og de blev præsenteret af statsminister Mette Frederiksen tirsdag aften.

Nu er det ikke længere tilladt at samles flere end ti personer i offentligheden. Det gælder både indendørs og udendørs. Regeringen opfordrer desuden til, at det samme også gør sig gældende i privaten.

Politiet sender ekstra mandskab på gaderne fra onsdag for at guide befolkningen om de nye tiltag. Politiet har beføjelse til at udstikke bøder til personer, der overtræderne de nye regler.

Forbuddet gælder ikke, når flere end ti personer er til stede i eksempelvis en butik, et supermarked eller en togstation. Offentlig transport og arbejdspladser er også undtaget i forbuddet.

Foruden restriktioner omkring forsamlinger kommer der nye tiltag i forhold til butikker, centre og sportshaller, som nu skal lukke frem til 30. marts.

Det betyder konkret, at shoppingcentre, restauranter, barer, natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører, vandpibecaféer og andre butikker, hvor personer kommer i tæt kontakt, skal lukke.

Restauranter og caféer kan fortsat levere mad ud af huset, men selve spisestederne vil blive lukket. Også indendørs sports- og fritidsfaciliteter lukker. Dagligvarebutikker og apoteker lukker ikke.

Butikker skal desuden have håndsprit og håndvask til rådighed for kunderne. Og statsministeren appellerer til, at der er skal være god plads om den enkelte kunde.
 Det betyder, at man skal kunne stå i kø, kigge på varer og betale for dem i "god afstand" til andre kunder.