Nye dyresygeplejersker skal forhindre aflivninger

I Nyborg fik en snes dyresygeplejersker lørdag bevis på at de kan rådgive magtesløse kæledyrs-ejere.  De nye fagveterenærsygeplejersker skal være med til at nedbringe antallet af hunde og katte, som aflives i afmagt. 

-

Nu kan magtesløse hunde- og katte-ejere se frem til mere hjælp på dyreklinikken.
I Nyborg fik en snes veterenærsygeplejersker lørdag bevis på at man trygt kan spørge dem til råds om kæledyrets adfærd. Det skal føre til færre aflivninger af hunde og katte.

- De er istand til med den viden, de har nu, at ku se ind bag det, som dyrejeren går og klager over, hvad det egentligt er, der skal ske, siger Johanne Østerby Dyrlæge, og initiativtager til uddannelsen.

Skal forhindre aflivning
Mere hjælp til magtesløse dyreejere kan føre til, at færre skiller sig af med kæledyr der har et vanskeligt sind.
-  Jeg synes det er meget væsentligt. Det er faktisk en kæmpe årsag til, at der bliver aflivet dyr. Folk har nogle forventninger til dyrene, som de ikke lever op til., siger Helena Hansen fra Aaslev Dyreklinik. Hun er en af  de første faguddannede dyresygeplejersker herhjemme.

1000 kroner for en konsultation
Hjælpen vil  foregå gennem konsultationer, hvor fag-veterinærsygeplejerskerne taler med dyreejerne. Konsultationen koster 1000 kroner.  Hundeejeren får en udførlig plan for, hvordan de skal forholde sig. Og hvordan de måske skal lave om på nogle ting i deres hverdag.

 

Oversigt

    Oversigt