Nye job: Odense Havn bliver aktieselskab

Odense Havn bliver til aktieselskab og fusionerer med Lindø Industripark, som kommunen allerede ejer.

Odense Byråd har i aftes besluttet, at Odense Havn per 1. januar 2017 omdannes fra kommunal selvstyrehavn til kommunalt ejet A/S.

Ejerforholdet er uændret som selvstændigt kommunalt selskab, men den nye selskabsform giver havnen mulighed for at fusionere med datterselskabet Lindø Industripark A/S, som Odense Kommune købte i 2014.

Det nye samlede selskab vil forenkle de regnskabsmæssige rutiner betragteligt, og kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere vil opleve større klarhed. Blandt andet vil alle større beslutninger samles i én bestyrelse.

 Den nye bestyrelse for LINDØ port of ODENSE A/S vil som hidtil bestå af repræsentanter for ejeren, Odense Kommune, og der vil blive suppleret med gengangere fra de hidtidige bestyrelser samt indhentet og udpeget en ny formand.

Nuværende bestyrelsesformand Anker Boye fortsætter i den nye bestyrelse.

- Med den nye organisation med ét samlet selskab, bliver Odense
Havn og Lindø Industripark langt mere konkurrencedygtige. Det vil være med til at udvikle LINDØ port of ODENSE, og skabe nye arbejdspladser på Fyn siger Anker Boye.

Også havnens administrerende direktør Carsten Aa er glad for byrådets beslutning.

- Jeg er sikker på, at den konkurrence vi ser blandt de større havne i hele Nordeuropa, med professionalisering i forhold til kunder og specialisering i forhold til markeder, er vejen frem. Ét samlet selskab med én bestyrelse giver netop LINDØ port of ODENSE A/S et sådant fokus, der vil styrke vores position og sikre den fortsatte udvikling, siger han i en pressemeddelelse.