Nye kameraer på motorvejen skaber frygt for bøderegn

Vejdirektoratet har opsat kameraer på fem broer tværs over Fyn for at holde øje med, hvordan trafikken afvikles. Det skaber nervøsitet hos bilisterne.

Fartglade bilister holder lige nu ekstra godt øje med speedometeret i bilen, når de kører på Den Fynske Motorvej. 

Flere hundrede bilister har nemlig ved hjælp af appen fartkontrol.nu angivet, at der er opstillet overvågningskameraer op flere steder på motorvejen over Fyn.

Det er især ét kamera, som er opstillet ved motorvejsbroen nær Langeskov, der har fået folk til tasterne for at advare andre via appen. Godt 402 personer har angivet, at de har spottet en fartfælde i det område.

 
 

Fartkontrol.nu er en app til mobilen, som giver dig besked, hvis du nærmer dig fartkontroller, uheld eller køer. 

Vejdirektoratet: Bilisterne skal ikke være nervøse

Det er da heller ikke uden grund, at bilisterne er nervøse. Vejdirektoratet bekræfter, at det har opsat kameraer på fem motorvejsbroer tværs over Fyn. 

quote Det er en del af den almindelige trafikovervågning.

Martin Østergaard-Nielsen, pressechef, Vejdirektoratet

Det gælder på motorvejsbroerne ved Middelfart, Ejby, Vissenbjerg, øst for Odense og vest for Nyborg. Formålet med kameraerne er dog ikke at fange bilister med benzin i blodet. 

- Vi måler altid, hvordan trafikken afvikles på vores motorveje både med antal af trafikanter og forskellige forhold, som vi er interesserede i. Det er en del af den almindelige trafikovervågning, fortæller Martin Østergaard-Nielsen, som er pressechef hos Vejdirektoratet. 

På kortet kan du se, hvor kameraerne mere præcist er opstillet. Kilde: Vejdirektoratet
På kortet kan du se, hvor kameraerne mere præcist er opstillet. Kilde: Vejdirektoratet

Skal folk være nervøse for at blive fotograferet? 

- Nej, overhovedet ikke. Det har ikke noget med hastighedskontrol at gøre, og der er ingen kamera med blitz installeret i, forklarer Martin Østergaard-Nielsen. 

Kameraerne vil kunne spottes på de fem motorvejsbroer onsdag og torsdag. De vil igen blive opsat om nogle uger, men de præcise datoer er endnu ikke fastlagt.