Nye lokaler til legestuer i Odense

Odense Kommune vil nu forbedre byens udskældte legestuer. Lokalerne, der bliver brugt som samlingssteder for dagplejerne og deres børn, er blevet kritiseret for at være i elendig forfatning. Foreløbig har kommunen fundet ny lokaler til to legestuer.

-

Odense Kommune vil nu forbedre byens udskældte legestuer. Lokalerne, der bliver brugt som samlingssteder for dagplejerne og deres børn, er blevet kritiseret for at være i elendig forfatning.


I første omgang har Odense Kommune fundet nye lokaler til to legestuer. Institutionsforvaltningen har fundet lokaler til en legestue i Belling, hvor der slet ikke har været nogen legestue før.


Samtidig har Institutionsforvaltningen fundet helt nye lokaler på omkring 150 kvadratmeter til legestuen på Skibhusvej. Legestuen på Skibhusvej var én af de legestuer i Odense, der var i dårligst forfatning. I øjeblikket er der 35 kvadratmeter til 28 børn og 7 dagplejere.


\"Det er fint at kommunen tager hul på at løse de omfattende problemer i byens legestuer. Men det er slet ikke nok kun at løse problemerne i to kvarterer. Alle legestuerne i kommunen trænger til et generelt løft\", siger Sune Andersen, der er næstformand i formandsudvalget, der repræsenterer forældrene.


Strejke på grund af legestuer
Odense Kommune havde oprindeligt afsat fem mio. kr. til forbedring af byens legestuer i forbindelse med budgetforliget for 2001. Men i sidste øjeblik røg bevillingen ud, og det fik dagplejerne til at nedlægge arbejdet i protest.


Efter budgetforliget lovede rådmand Ruth Larsen at se på en forbedring af legestueren inden for det eksisterende budget, og nu er kommunen altså klar til at tage det første skridt.


\"Vi holder jævnligt møder med Børn- og Ungeudvalget, og vi vil forstærke presset på politikerne for også at forbedre byens andre legestuer\", siger Sune Andersen.