Nye millioner til erhvervslivet på Sydfyn

Erhvervsminister Ole Stavad(S) bevilligede torsdag yderligere 3,5 mio. kr til erhvervsprojekter på Sydfyn og øerne. Dermed bliver der omkring 7 mio. kr til nye jobs på Sydfyn.

Mål2-programmet udvidet med 7 mio. kr.

Erhvervsminister Ole Stavad(S) bevilligede torsdag yderligere 3,5 mio. kr til erhvervsprojekter på Sydfyn og øerne. Dermed bliver der omkring 7 mio. kr til nye jobs på Sydfyn.

Erhvervsministeriet har ekstraordinært fundet 22 mio. kr til erhvervsfremme i nogle af Danmarks yderområder. Sydfyn modtager i alt 3,35 mio. kr og de sydfynske øer modtager 120.000 kr.

Den ekstraordinære bevilling fra staten udløser samtidig et tilsvarende beløb fra EUs MÅl2-program, da EU kræver medfinansiering fra en offentlig myndighed for at udbetale støttepengene. Og det betyder, at der bliver omkring 7 mio. kr til nye erhvervsfremmende projekter på Sydfyn.

Bevillingen til Sydfyn kommer blandt andet efter en henvendelse fra Amtsborgmester Karen Nøhr(R). Da Mål2-programmet har 10 ubrugte mio. kr, havde den fynske amtsborgmester ansøgt om yderligere10 mio. kr til erhvervsudvikilngen på Sydfyn. Men erhvervsministeren ville alstå kun udbetale 3,5 mio kr. i denne omgang.

"Det er bedre end ingenting, og man skal jo være taknemmelig, men vi kunne da sagtens have brugt flere penge", siger Karen Nøhr(R) torsdag.

"Vi har mange rigtige gode ansøgninger liggende, og med 7 mio. kr kan vi sætte mange projekter i gang, men vi kommer også til at afvise mange relevante ansøgninger, når vi ikke får flere penge til Sydfyn", siger lederen af MÅl2-sekreatariatet Kasper Westh.

Den begrænsede bevilling fra Erhvervsministeriet betyder, at der kommer til at ligger 7-8 ubrugte millioner i Mål2-programmet.

I forvejen har Mål2-programmet uddelt 34 mio. kr til forskellige erhvervprojekter på Sydfyn, hvilket forventes at skabe omkring 200 nye jobs.