To nye motorvejsspor taget i brug

Et årelangt ønske fra Fyn, gik mandag i opfyldelse, da 10 kilometer motorvejsspor mellem Nørre Aaby og Middelfart blev mandag middag taget i brug.

Fremover kan bilisterne på vestfyn glæde sig over hele seks spor på motorvejen mellem Middelfart og Nørre Aaby.

Den røde snor blev klippet over af transportminister Magnus Heunicke kort efter klokken 13. Sporet har dog været åbnet det meste af weekenden, så dagen i dag markerer kun den officielle åbning af de to nye motorvejsspor.

- Hver eneste dag kører der over 50.000 biler forbi herude på strækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart. Af dem er 9.000 tunge lastbiler. Så vi snakker virkelig om en af hovedpulsårerne i den danske trafik, som vi nu gør bredere til gavn for trafikanterne. Oven i købet står udbygningen af motorvejen klar før tiden og under prisen. Det er jeg rigtig glad for. Nu opfordrer jeg alle til også at bruge alle tre spor i stedet for kun to, så vi får mest muligt for pengene," sagde Magnus Heunicke.

Før den officielle snoreklipning blev der holdt taler af ministeren, Middelfart borgmesetr og af anlægschefen for Vejdirektoratet.

- Vi er meget glade for at kunne aflevere en bedre og bredere motorvej på Vestfyn. Det tredje spor i hver retning er tiltrængt, og vejen er nu bedre gearet til fremtiden. Bilisterne kommer til at opleve mindre trængsel, og forhåbentlig færre uheld, siger anlægschef i Vejdirektoratet Søren Andersen.