I det fynske folks tjeneste

Nye politikere i chefstolen

Mandag var første arbejdsdag i chefstolen for flere fynske politikere. Både den nye rådmand i Odense Stina Willumsen og Svendborgs nye borgmester, Curt Sørensen, skal nu både indfri valgløfter og stå i spidsen for knap 6000 ansatte.

02:13

Stina Willumsen startede sin første dag som rådmand med fælles morgenmad med medarbejderne i Børn- og Ungeforvaltningen.

1 af 2

I Odense er Stina Willumsen den eneste af de nye rådmand, der ikke har haft titlen før. Som Børn- og Ungerådmand skal hun nu stå i spidsen for en administration med 6000 ansatte.
- Det er en stor opgave, som jeg går til med stor ydmyghed. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har meget at lære på det punkt, men jeg tror, det er vigtigt at være i stand til lytte til gode råd og tage ved lære af mine medarbejdere, siger Stina Willumsen til TV2/FYN. 

I Svendborg havde Curt Sørensen mandag første arbejdsdag som ny borgmester med 5500 ansatte under sig.
- Jeg tror, det er vigtigt som borgmester og chef for så mange mennesker at være god til at lytte og tage bestik af, hvad der rører sig blandt medarbejderne. Og så gælder det for mig om at have et godt samarbejde med de andre ledere i kommunen, siger Curt Sørensen til TV2/FYN.