Nye togtider: Pendlere kan nå på arbejde klokken otte

DSB vil fra 15. december kunne bringe fynboerne hurtigere til både København og Fredericia. Tysklandstoget vil stoppe i Odense.

I DSB's kommende køreplan er der en ikke uvæsentlig nyhed for togpassagerene på strækningen mellem Nyborg og Odense.

Det er nemlig lykkedes pendlerne i samarbejde med DSB at få lagt et puslespil, der giver mulighed for at nå sit job i Odense klokken otte, oplyser informationschef hos DSB Tony Bispeskov til TV 2/Fyn.

Der bliver således indsat et nyt morgentog med afgang fra Nyborg klokken 07.14. Toget stopper i Langeskov og har afgang fra Langeskov klokken 07.23 og ankomst i Odense klokken 07.30.

- Det er lavet i dialog med pendlerklubben (i Langeskov, red.), og det er et godt tidspunkt i forhold til at kunne møde på job klokken 08.00 i Odense, siger Tony Bispeskov.

Hurtigere til København og Fredericia

Også til pendlerne mellem Odense og Hovedbanegården i København er der nyheder.

Toget vil, med virkning fra den nye køreplan træder i kraft 15. december, komme fra den fynske hovedby til centrum i hovedstaden på 1 time og 11 minutter - det er fem minutter hurtigere end i dag.

Regionaltoget mellem Odense og Fredericia vil ligeledes komme hurtigere frem. Her skæres der seks minutter af rejsetiden, fordi togene ikke længere skal overhale lokaltogene.

Fakta om toget til Hamborg

Bælt-forbindelse åbner for Hamborg

Den sidste nyhed fra DSB til fynboerne er, at der bliver direkte forbindelse fra Odense til Hamborg.

Her vil man via Kolding og grænsekontrol i Padborg kunne nå den tyske millionby på 3 timer og 25 minutter.

Det er byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen, og deraf følgende omfattende sporarbejde på Sjælland, som sender toget over Fyn. Den tyske forbindelse med formentlig bestå frem til den forventede åbning af den 18 kilometer lange tunnel i 2028.

Ifølge Tony Bispeskov vil man allerede nu kunne tjekke sine togplaner og nye afgangstider med mere på Rejseplanen.