Nystiftet kulturpris til Grimmerhus

Keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart bliver den første modtager af Fyns Amts Kulturpris. Den nystiftede pris går til Grimmerhus, fordi museet på få år er blevet et kulturelt fyrtårn på Fyn.

Grimmerhus får 25.000 kr af amtet.

Keramikmuseet Grimmerhus bliver den første modtager af Fyns Amts Kulturpris. Den nystiftede pris går til museet ved Lillebælt, fordi museet på få år er blevet et kulturelt fyrtårn på Fyn.

Grimmerhus i Middelfart åbnede for seks år siden. I dag har keramikmuseet udviklet sig til et kulturelt fyrtårn, der rager op på Fyn og i resten af verden. Det vil Fyns Amts Underivsings- og Kulturudvalg gerne belønne. Derfor får Grimmerhus 15. december overrakt den nystiftede Fyns Amts Kulturpris på 25.000 kr.

Udover at rumme en stor og smuk samling af dansk og international keramik, så har Grimmerhus gjort en stor indsats for at fange fynboernes interesse for keramamisk kunst. Det er sket gennem et væld af særudstillinger og arbejdende værksteder, hvor gæstekunstnere får mulighed for at arbejde.

Udover at rumme keramisk kunst, så er Grimmerhus også en arkitektonisk perle. Huset blev bygget i 1857 som aftægtsbolig for ejeren af herregården Hindsgavl.