Nyt blodigt computerspil på vej til netcafeerne

\"Når man har sparket én til døde, så kan man gå rundt i hans lig og få blod på skoene\". Sådan lyder det fra Jakob på 12 år, ivrig bruger af det nye computerspil \"Grand Theft Auto 3\".  Selvom det blodige computerspil har skræmt mange forældre, så kalder eksperterne det for uskyldig satire.  Kom med din mening om spillene.

-

\"Når man har sparket én til døde, så kan man gå rundt i hans lig og få blod på skoene\". Sådan lyder det fra Jakob på 12 år, ivrig bruger af det nye computerspil \"Grand Theft Auto 3\".  Selvom det blodige computerspil har skræmt mange forældre, så kalder eksperterne det for uskyldig satire.  Deltag i debatten om computerspil.


Dræb i flæng
Grand Theft Auto 3 går i korthed ud på at dræbe så mange mennesker som muligt - ofte på en bestialsk og blodig måde. Spillet har været på markedet som et Playstation spil i noget tid, og nu kommer Grand Theft Auto 3 i en livagtigt pc-udgave, hvilket betyder at tusinder af børn kan prøve det på netcafeerne.


\"Jeg blev godt nok noget overrasket, da min dreng kom og fortalte, at han havde sparket en mand til døde. Så fik vi os en alvorlig snak om det. Nu er jeg blevet noget mere opmærksom på hvad der foregår på skærmen\", siger Carsten Morsbøl, far til Andreas, der kender spillet fra Playstation.


Kræver mærkning
Det nye computerspil har fået Børns Vilkår på banen. Foreningen frygter at nogle børn kan tage skade af spillet, og kræver nu mærkning og opsyn med computerspil.


\"Når spillet kommer ud på netcafeerne, så har forældrene slet ingen følelse med, hvad der sker. Der bør være noget opsyn eller regulering med det børnene kan opleve på en netcafé, eller kan det gå ud over de svage\", siger Birk Christensen fra Børns Vilkår.


Det er satire
Men eksperterne er ikke enig med Børns Vilkår.


\"Børn opfatter computerspil som underholdning. Og når det gælder om at køre gamle damer ned, så kan børn sagtens opfatte, at det er satire\", siger formanden for Medierådet, Karsten Gynter.


I øjeblikket findes der en frivillig mærkning af computerspil, og medierådet mener ikke, at der er behov for stramninger. 


\"Vi voksne forstår ikke computerspil. Vores undersøgelser viser at børn bliver meget mere skræmte, når en mand forfølger Lille Per i en film\" , siger  Karsten Gynter.


Deltag i debatten om børn og computerspil