Nyt fynsk parti ser dagens lys

Lokale politikere i Nyborg og Assens har stiftet partiet Vi Lokale Demokrater. De Lokalnationale undrer sig.

Med udgangspunkt i Nyborg og Assens er der stiftet et nyt parti på Fyn.

Partiet har fået navnet Vi Lokale Demokrater, og i spidsen står Carsten Kudsk, som kort efter nytår brød med Dansk Folkeparti og skiftede til det ligeledes nystiftede De Lokalnationale.

Men nu står Carsten Kudsk altså i spidsen for Vi Lokale Demokrater, der også tæller Knud Ahrnkiel og Lars Schjoldager, begge Nyborg, samt Irene Jeppesen og Benno Andersen, som begge har base i Assens.

Alle fem stiller op til efterårets kommunalvalg, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vores formål er, at igennem erklæret og midtsøgende grundholdning at arbejde for, at kommunerne skal være et attraktivt sted at bo økonomisk, kulturelt og socialt, ved blandt andet opstilling af kandidater til valg til kommunalbestyrelsen, skriver partiet i pressemeddelelsen.

Med fokus på det lokale vil partiet satse på fremme af erhverv, turisme og en "retfærdig og værdig" behandling af borgerne.

- En af de helt store udfordringer, vi får i de kommende år, er at kunne rekruttere arbejdskraft i de kommunale job, og derfor skal der nytænkes i muligheder for, hvordan vi som kommune kan være attraktiv i forhold til det private arbejdsmarked,, skriver partiet og tilføjer:

- Det vil kræve en omvæltning i den kommunale ledelse og måden at drive kommunerne på.

Der lægges desuden op til opgør med de kommunale samarbejder og foreninger.

- For en lokal kommune kan godt magte selvstændigt at tiltrække virksomheder, lave turisme og lave indkøb, uden at det skal ske i samarbejde med andre kommuner. Vi skal lære af hinanden i stedet for at danne foreninger, der bare giver mere bureaukrati og flere udgifter, fremgår det af pressemeddelelsen.

Åreladning hos De Lokalnationale

Med både Carsten Kudsk og Knud Ahrnkiel i det nye parti ser det ud til, at De Lokalnationale med Odense-politikeren Christel Gall i spidsen er udsat for en åreladning.

Således kan man tirsdag morgen på De Lokalnationales hjemmeside se, at der nu kun optræder Christel Gall og Betina S. Christiansen, Assens Byråd, som folkevalgte.

Samtidig fremstår siden med hovedbestyrelsen med mange tomme felter. 

For Betina S. Christiansen kommer det som en overraskelse, at Kudsk og Ahrnkiel har stiftet et nyt parti. 

- Jeg var klar over, at de havde meldt sig ud, men ikke at de havde startet et nyt parti.

- Jeg er mildest talt overrasket. De må have en identitetskrise, siger Betina S. Christiansen tirsdag morgen til TV 2 Fyn, og uddyber sin undren:

- Det er deres frie valg, men jeg undrer mig. De var med til at starte De Lokalnationale og formulere partiets politik.

Også De Lokalnationales byrådsmedlem i Odense Christel Gall undrer sig over bruddet og stiftelsen af det nye parti.

- De har jo valgt at gå. Jeg er ikke klar over, hvad de vil anderledes, men jeg ønsker dem held og lykke.

Alle fem stiftere af Vi Lokale Demokrater kommer fra De Lokalnationale.

- Vi har haft en diskussion om, hvad vi skulle, og de har deltaget i det omfang, der passede i deres kalender, siger Christel Gall.

Hun mener at udbryderne med deres parti ønsker at forblive lokale, mens De Lokalnationale er åbent for landet.

- Når man sidder i en hovedbestyrelse, så er man der for alle - også dem fra København og Middelfart. Vi skal alle sammen kunne være der, siger hun.