I det fynske folks tjeneste

Nyt moderne teater i Odense

Odense får nu et nyt moderne teater, der henvender sig til et såkaldt yngre voksent publikum. Kommunen er klar til at give Teatret Momentum et årligt driftstilskud på over to millioner kroner.

-

Odense får nu et nyt moderne teater, der henvender sig til et såkaldt yngre voksent publikum. Kommunen er klar til at give Teatret Momentum et årligt driftstilskud på over to millioner kroner.


Momentum vil henvende sig til det yngre voksne publikum

Teatret Momentum bliver på mange måder en erstatning for Gadesjakket, der lukkede i marts i år efter en konkurs.

- Efter lukningen af Gadesjakket var vi en gruppe, der satte sig sammen for at få skabt et nyt storbyteater i Odense. Vi mener, at der er behov for et teater, der henvender sig til den yngre gruppe af voksne, og på baggrund af det har vi udarbejdet et forslag til kommunen, siger Lasse Tajmer, der er blandt initiativtagerne til Teatret Momentum.

Ingen faste medarbejdere

Teatret Momentum vil ligesom Gadesjakket få scene i Teaterhuset på Filosofgangen. Men imodsætning til Gadesjakket vil Momentum ikke få noget fast personale.

- Vi vil kun fastansætte en administrativ leder. Derudover vil vi købe kunstnerisk konsulentbistand og alle skuespillere vil blive kontraktansat, siger Lasse Tajmer.

Teatret skal være et supplement og alternativ til landsdelsscenen på Odense Teater. Målgruppen er mellem 25 og 35 år.  Momentum vil opføre både egne forestillinger og vil indgå i co-produktioner med teatre i København, Århus og Aalborg.

To millioner om året

Udover Lasse Tajmer består initiativgruppen af Østre Gasværks teaterchef Lars Kaalund, Henrik Dresbøl fra Cosmographic, Teaterchef Lasse Bo Handberg og instruktør Christoffer Berdal.

Politikerne i Kultur- og Socialudvalget skal på tirsdag beslutte om Teatret Momentum skal have et årligt driftstilskud på 2,1 millioner kroner. Forvaltningen vurderer, at det nye teater understøtter Odense Kommunes netop vedtagne kulturtstrategi.