Nyt nederlag sender OB ud af Europa

OB tabte 1-2 til Wisla Krakow, der spillede med mere vildskab og gejst end fynboerne.

Danmark har ingen hold med i Europa League efter vinter.

Det står klart efter, at OB torsdag aften tabte 1-2 til Wisla Krakow efter en uinspireret indsats i især første halvleg. Trods bedre fynske takter efter pausen, vandt Krakow fortjent.

Gennem det meste af kampen optrådte polakkerne med større vildskab, mod og ærgerrighed end OB'erne. Wisla Krakow opsøgte chancerne og spillede med større risiko, og det blev ganske enkelt belønnet af et til tider passivt OB-hold.

Fynboerne startede ellers fint med et nærgående forsøg i første minut, men Wisla Krakow fik hurtigt momentum. Polakkerne var mest i boldbesiddelse i kampens indledning og havde også nærgående forsøg mod Mads Toppels mål.

Efter 19 minutter gik det galt for OB, da angriberen David Biton gjorde til 0-1 efter en situation, hvor midtbanespilleren Lukasz Gargula upresset fik lov til at spadsere op gennem OB's banehalvdel.

Med en føring i ryggen kunne polakkerne læne sig tilbage og lade OB mase på for en udligning. Men fynboerne havde svært ved at skabe chancer. Hjemmeholdet manglede tempo, gejst og selvtillid, alt imens Wisla Krakow lurede på kontraangreb.

Og det var netop efter en omstilling, at polakkerne øgede føringen til 2-0. Patryk Malecki opsnappede et fynsk boldtab og løb solo ned mod OB-målet, hvor han med et flot spark sendte bolden forbi Mads Toppel og ind i nettet.

OB hang nu med mulen, men havde dog også nogle gode forsøg mod mål. Fynboerne manglede dog både held og skarphed foran mål. Spillernes skud blev ofte rettet af eller strejfet, så de akkurat røg forbi i stedet for ind i det polske mål.

På et OB-hold, der så ud til at trænge til ferie, var unge Rasmus Falk en af de få lyspunkter. Modsat flere holdkammerater spillede den 19-årige spirrevip med gejst og optimisme, og man undte ham reduceringsmålet, der kom kort efter pausen.

Falk måtte desværre udgå med et skrub kort efter, men indskifteren Bashkim Kadrii kom også med energi og fight. I momenter fik OB lagt et pres, der kunne give udligning, men Wisla Krakow var stadig lige farlige på kontra.

Mod slutfasen satte OB Djiby Fall på banen og satsede på senegaleserens stærke fysik, men trods et par chancer for udligning, lykkedes det ikke OB at redde æren.

Dermed er endnu et dansk hold ude af Europa.