Nyt øl fra Munkebo brygget på hjemmelavet gær

Brygmester Claus Christensen har selv hentet sin gær ude i lokalområdet ved Munkebo Bryghus

Normalt er gær noget, man køber. Og det gælder også for landets omkring 150 mikrobryggerier, men ikke i Munkbo. Ejer og brygmester Claus Christensen fra Munkebo Bryghus er uddannet forsker fra KU, og så tager man selvfølgelig de gamle metoder fra 1800-tallet i brug. Derfor har han indsamlet gærceller i lokalområdet til hans egen helt unikke lokale gær.

- Gær findes overalt i naturen. Jeg har så taget nogle bier og spærret dem inde i en petriskål. Det blev de lidt sure over, og de blev endnu surere, da jeg rystede skålene, fortæller han.

Gæren i skålen fremdyrkede han så for at bruge den i øllet, som får nogle ”frugtagtige noter af abrikos” i eftersmagen.

Indtil nu har Munkebo kun produceret øl til gårdbutikker og specialhandlen, men da Claus Christensen fik adgang til at brygge på nogle større tanke, tænkte han, at tiden var inde til at tænke større volumen og salg i supermarkeder. Den endte med de fire nye øl, der alle tager udgangspunkt i lokale fortællinger som fx ”den forførende kammerpige” om Christian IV, der var rigtig god til at holde varmen om natten med sine kammerpiger, hvilket førte til en lang række udenomsægteskabelige børn.

Oversigt

    Oversigt