I det fynske folks tjeneste

Nyt OUH på Post-it

Hvordan sikrer man, at en investering på knap 7 milliarder kroner til det nye supersygehus ved Odense bliver brugt bedst muligt? Det gør man ved hjælp af små klistrede lap papirer, Post-it.

01:02

1 af 2

I disse dage har Region Syddanmark samlet nogle af verdens bedste hoveder indenfor hospitalsbyggeri, og her er den lille klistrede lap er et uundværligt redskab. De bruges, når de innovative ideer skal fastholdes.

Blandt andet arbejdes der på at skabe mere fleksible rum, som kan bruges til andet end blot sygesenge.

- Det skal være et rum, der er intelligent, og som kan omstilles sig efter de behov, som brugerne af rummet har, siger Lisbeth Thisted Andersen, der er konsulent på Nyt OUH-projektet.

Det er Region Syddanmark, der har inviteret verdens førende indenfor sygehusbyggeri. Målet er at sikre, at de i alt 40 milliarder til de otte danske supersygehuse bliver brugt bedst muligt. Det handler om at være på forkant med den teknologiske udvikling.

- Teknologien udvikler sig så hurtigt, så det at kunne bygge den nyeste teknologi og viden ind fra start er vigtig, siger Diana Rasovic Nielsen, der er direktør i Syddansk Sundhedsinnovation.

Arbejdet med udviklingen af sygehusene fortsætter i efteråret, når eksperterne igen samles til konference i Odense.