I det fynske folks tjeneste

Nyt røveri mod værditransport-firma

Stort pengerøveri mod Dansk Værdihåndtering i Fredericia. Personalet blev bagbundet af maskerede røvere.

1 af 2

Sydøstjyllands Politi i Fredericia modtog torsdag 27. december 2007 kl. 23.15 en anmeldelse om røveri mod værditransport hos Dansk Værdihåndtering i Erritsø Bygade i Fredericia.

Begge gerningsmænd var bevæbnet med geværlignende genstande. De talte engelsk til de ansatte, men indbyrdes et østeuropæisk sprog.

Gerningsmændene bagbandt de 2 ansatte med strips, hvorefter de forsvandt med et større pengebeløb.

Beløbet er i øjeblikket ved at blive gjort op, oplyser politikommissær Klaus Arboe fra Sydøstjyllands Politi.

Efter røveriet forlod de stedet mod Møllebo Alle området. Politiet havde fredag formiddag ikke oplysninger om flugtkøretøj.

Politiet efterforsker sagen bredt og har naturligvis kontakt med Østjyllands Politi vedrørende røveri mod Danske Banks værdihåndtering.

Østjyllands Politi har udsendt følgende beskrivelse af de to gerningsmænd:

A: mand, 20-40 år, 170-175 cm, alm. af bygning men virkede lidt bredere over skulderne end B, iført sort hættte med huller til øjne, sorte bukser, fleecetrøje med mørkegrå ærmer.
Talte udemærket engelsk, men talte østeuropæisk, muligvis polsk eller jugoslavisk, med B. Var den styrende/leder. Grov/hæs stemme.

B: mand, 25-35 år, 170-180 cm, alm. af bygning, iført sort/mørkegrå hætte, der sad helt tæt til ansigtet med 3 store huller til øjne og mund. Hullerne var pæne runde i kanten og de var så store, at man kunne se øjenbrynene, der var lysblonde. Brynene var så lyse, at forurettede ikke lagde mærke til, om de var store/kraftige eller små/tynde. Iført en bluse/trøje med lidt posede ærmer, bar muligvis hansker.
Havde et ukendt våben hængende i en rem over højre skulder. Våbnet havde et langt smalt rør med et håndtag der gik nedad. Våbnet målte i alt ca. 45-50 cm
Talte engelsk med lidt besvær og talte østeuropæisk, muligvis polsk eller jugoslavisk, med A. Lidt hæs stemme

Kontakt til Sydøstjyllands Politi på telefon 114.