Nyt samarbejde skal sælge robotter i Kina

Robotvirksomheden Blue Ocean Robotics og University College Lillebælt går nu sammen i et unikt samarbejde, der skal sælge fynske robotter i Kina.

Allerede inden nytår åbner Blue Ocean Robotics en afdeling med fem mand i Kina.

- De har intet af det her i Kina, og vi forventer at afdelingen vil vokse til 40 mand i løbet af kort tid, siger Claus Riisager, der direktør Blue Ocean Robotics.

Bag det kinesiske fremstød ligger et nyt samarbejde med University College Lillebælt. Virksomheden har lavet en 4-årige aftale, der betyder, at de studerende skal være med til at udvikle robotterne, der bliver produceret i Odense.

- De studerende kan med deres faglighed bedre få vores robotter til at fungere ude i virkeligheden. De har mere indsigt i fx plejehjem og rehabiliseringscentre, og det kan vi bruge, når vi udvikler robotter, siger Claus Riisager.

Hos University College Lillebælt har man også store forventninger til det nye samarbejde.

- Teknologi bliver mere og mere almindeligt i uddannelsesforløbet, og med en konkret samarbejd kan vi bedre inddrage teknologien i undervisningen. Samtidig kan det blive nemmere for vores studerende at få job i denne type virksomhed, når de er færdige, siger Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt.

Blue Ocean Robotics består i øjeblikket af 40 mand, og virksomheden har i øjeblikket en vækst på 100-150 procenet om året.