Nyt samarbejde skal sikre bedre fynsk pigefodbold

Øens Hold og Pigefællesskabet Dalum/Næsby indgår i et strategisk samarbejde med henblik på at løfte fynsk pigefodbold

OB’s klubsamarbejde, Øens Hold, samarbejder allerede med Dalum IF og Næsby Boldklub på drengesiden - men nu skal pigerne også være med.

- Vi ser gode perspektiver for, at vi i fællesskab kan løfte breddetilbuddene hos de fynske fodboldpiger. Målet er, at lige så mange piger som drenge bliver en del af de mange fynske fodboldoplevelser, vi tilbyder i Øens Hold, siger Øens Hold-konsulent Christian Nørkær i en pressemeddelelse.

Ambitioner om at løfte niveauet for pigefodbold

Det overordnede mål er at tiltrække flere fynske pigefodboldspillere til de fynske klubber. Når Øens Hold får endnu flere spillere at arbejde med, er der også større mulighed for at udvikle og arbejde videre med de mest ambitiøse piger til at kunne slå igennem på det absolutte topniveau.

Dalum IF og Næsby Boldklub er dog også begejstret for det nyopstartede samarbejde.

- Vi glæder os meget over, at vi med Øens Hold kan sætte initiativer i gang, som bredt kan understøtte udviklingen i fynsk pigefodbold. Vi håber, at samarbejdsklubberne vil tage positivt imod dette nye partnerskab, siger udviklingskoordinator i Dalum/Næsby Mikkel Bo Mikkelsen.

Øens Hold samarbejder med over 100 fynske klubber. Størstedelen af dem er drengehold, men nu sætter Odense Boldklub og Øens Hold også fokus på pigesiden.

- Med Dalum/Næsby som strategisk partner på pigesiden har vi fået en medspiller, som har de rette forudsætninger for at bringe de mange tilbud, vi har til drengene i Øens Hold ud til de fynske piger også, siger Christian Nørkær.

Se listen over de klubber, der er med på Øens Hold på OB's hjemmeside.