Nyt selskab tyvstarter ambulancekørslen

Imens det fortsat debatteres, hvorvidt ambulanceselskabet Bios skal stå for ambulancekørsel i Syddanmark fra 1. september, så har firmaet Responce A/S allerede påbegyndt kørslen.

Selvom ambulancefirmaet Responce A/S først officielt overtager kørslen i Middelfart og Trekantsområdet pr. 1 september, så har firmaets ambulancer været på vejene siden i mandags.

- Selvom vi først overtager kørslen natten mellem mandag og tirsdag i næste uge, så er vi allerede i fuld gang med at køre. Vi har aftalt med Region Syddanmark at lave en flydende overgang med ambulancekørslen, og derfor er vi altså startet allerede, siger administrerende direktør Michael Kjær Sørensen til TV2/ Fyn.

Tilbage i april måned besluttede Michael Kjær Sørensen, der er ejer og grundlægger af firmaet, at sælge selskabet til Falck.

- Den reelle forandring 1. september går ud på, at vi tager Falck-uniformerne af og Responce- uniformerne på, fortæller Michael Kjær Sørensen.

FAKTA

Responce er ansvarlig for ambulancekørslen i Trekantsområdet og i Middelfart.

Da det skulle besluttes, hvem der skulle overtage ambulancekørslen i Syddanmark, valgte Region Syddanmark at dele opgaven op i fire geografiske områder for at skabe mere konkurrence.

De fire områder svarer til dækningsområderne for Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus og Sygehus Sønderjylland.

Falck og BIOS Danmark bød på ambulancekørslen i alle fire områder, mens Responce kun bød på opgaven i Trekantområdet.