Nyt storcenter i Odense

Det norske selskab Steen og Strøm og entreprenørkoncernen, NCC, er nu blevet godkendt af DSBs bestyrelse som mulige købere af det tidligere godsbaneareal i Odense centrum.

Butikscenter i centrum rykker nærmere

Det norske selskab Steen og Strøm og entreprenørkoncernen, NCC, er nu blevet godkendt af DSBs bestyrelse som mulige købere af det tidligere godsbaneareal i Odense centrum.

Dermed er et første skridt taget mod opførelse af 45.000 kvadratmeter butikscenter, hotel og kontorer på det tidligere godsbaneareal ved Østre Stationsvej i Odense.

Der er dog stadig et stykke arbejde, der skal udføres, siger Mogens Pedersen, adm. direktør for Steen og Strøm Danmark til TV  2/FYN.

Først kød på planerne nu
DSBs godkendelse af de mulige købere betyder, at de to selskaber nu kan gå i gang med at undersøge om der overhovedet er hold i deres planer.

Først nu kan dialogen med Odense Kommune gå i gang om lokalplaner, miljøforhold osv. Og først nu går partnerne bag projektet i gang med at undersøge økonomien i detaljer.

\"Det er stadig langt fra sikkert, om projektet overhovedet bliver til noget,\" siger Mogens Pedersen.  

Liv i midtbyen
Et af målene med et butikscenter i Odense Centrum er at trække handelslivet tilbage til midtbyen. Gennem flere år har midtbyen stået stille, hvad det angår, mens Rosengårdscentret har udvidet.

Direktøren for Steen og Strøm lægger da heller ikke skjul på, at han regner med at trække kunder fra netop Rosengårdscentret til det ny center i centrum.

Partnerskab
Bag projektet står et partnerskab mellem Skandinaviens største administrator af butikscentre, Steen og Strøm med base i Norge og den svenske Entreprenørkoncern NCC.

Steen og Strøm ejer og driver i forvejen 16 butikscentre i Danmark. Bl.a. er de ved at opføre landets største center i Ørestaden.

Projektet i Odense omfatter 30.000 kvadratmeter butikscenter, som Steen og Strøm står bag. NCC tager sig af 15.000 kvadratmeter, som skal bruges til et hotel og kontorer.

Hvis alt går helt glat efter de foreløbige planer og økonomien hænger sammen kan butikscentret stå færdigt i 2006.