Nytårsparole for det nye Beredskab Fyn

Lørdag skulle der gøres status over det første år med Beredskab Fyn. Den 1. januar 2016 blev beredskaberne i ni af de 10 fynske kommuner lagt sammen - kun Middelfart er udenfor.

Beredskab Fyn har nu et år på bagen, og det var lørdag tid til at gøre status efter et år, hvor alle har skulle finde sig til rette i den ny struktur. Men direktør for Beredskab Fyn Mogens Bjerregaard er godt tilfreds med det beredskab, der er skabt.

- Det er er beredskab, der tager hånd om myndighedsopgaverne, altså den taktiske forebyggelse, den tekniske forebyggelse og samspillet med kommunerne, men også et beredskab, der er operativt og dækker borgernes forventninger. Et fleksibelt og robust beredskab på tværs af de ni kommuner, siger beredskabsdirektør Mogens Bjerregaard.

 
 
Foto: Mikkel Svendsen

Både chefen for Beredskab Fyn Mogens Bjerregaard og formand for Beredskab Fyn Kenneth Muhs erkender, at Beredskab Fyn ikke er helt i mål. I det kommende år skal der fokus på medarbejderpleje, og så skal fremtidens klimaudfordringer på Fyn i diskuteres.

Fordelen ved det ny beredskab er, at beredskabet opererer på tværs af kommunegrænserne, og sætter ind med mandskab og maskiner, der hvor det kræves.

Og Beredskab Fyn er blevet testet på sine evner til at løse opgaver - senest ved stormen Urd og den efterfølgende stormflod, der krævede en stor indsats på Fyn.

- Vi havde det samarbejde, der skulle til med beredskabsstyrelsen, med hjemmeværnet, politi med videre, og der fik vi lejlighed til afprøve det nye beredskab. Der er ting, vi er blevet klogere på, men samlet set så vil jeg sige, at indsatsen er godkendt, siger formand for Beredskab Fyn Kenneth Muhs.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt