OB banker FCK og vinder sølv

Der var festaften i Odense, da OB med en 3-0-sejr tilføjede FCK sæsonens andet nederlag og vandt DM-sølv.

OB er klar til kvalifikation til Champions League.

Det blev en realitet, da OB besejrede mestrene fra FC København 3-0 foran 10.843 begejstrede tilskuere på Tre-For Park. Dermed vinder fynboerne DM-sølv for tredje sæson i træk.

Det var blot FCK's andet nederlag i sæsonen, men under en smuk fynsk aftenhimmel kom københavnerne fortjent til kort mod et hjemmehold, der var opsat på at erobre CL-pladsen med størst mulig værdighed.

Kampen var uden sammenligning OB's bedste i foråret, og det var via en frisk første halvleg og bundsolide sidste 45 minutter, at fynboerne snuppede de tre point.

OB grundlagde sejren via kampens absolut fineste detalje: Allerede efter ti minutter fik manden med den præcise højrefod, Espen Ruud, muligheden på frispark lige uden for feltet.

Han krøllede bolden over i det lange hjørne, og Ruuds mål var kulminationen på en god OB-halvleg, hvor fynboerne i lange perioder sad på spillet.

FCK'erne var knap så boldsikre som normalt, og mestrene fandt først bolden efter pausen, hvor kampbilledet vendte: FCK havde bolden mest, mens OB'erne forsvarede.

Det gjorde fynboerne til gengæld glimrende, og OB's tyske keeper, Stefan Wessels, diskede op med en perleredning, da Dame N' Doye var helt fri med mulighed for at udligne.

I den anden ende stak fynboerne med en række farlige kontraer mod et FCK-hold, der satsede hårdere, som kampen skred frem.

Efter 68 minutter kom Andreas Johansson fri til 2-0-scoringen, og da FCK nærmest angreb med samtlige spillere, kunne Peter Utaka på endnu en åben kontramulighed afgøre kampen definitivt.

Udover pladsen i Champions League-kvalifikationen fik OB også en kærkommen revanche for det forsmædelige nederlag på 0-5, som FCK tilføjede fynboerne senest de to hold mødtes.