I det fynske folks tjeneste

OB er blevet skarpere mod topholdene

Større skarphed og brug af færre spillere er blandt årsagerne til, at OB denne sæson har et bedre tag på de øvrige tophold, mener fynboernes træner og anfører.

OB havde i sidste sæson svært ved at få point mod SAS Ligaens øvrige tophold. Men holdet har udviklet sig på flere planer, og det er en af årsagerne til, at fynboerne søndag vandt med 3-1 på Brøndby Stadion.

- Vi er blevet skarpere, og vi har forbedret den måde, som vi står på banen på. Vi har heller ikke så mange udfald som tidligere og er gode til at holde fast i bolden i de hektiske perioder, fastslår anfører Chris Sørensen.

Træner Lars Olsen mener, at OB i denne sæson står stærkere, fordi holdet er bedre sammenspillet. Samtidig er selvtilliden endnu større end tidligere.

- Vi har en masse selvtillid, efter at vi i hele 2009 kun har tabt tre kampe. Selv om spillet i enkelte kampe ikke fungerer, så spiller vi alligevel fremragende i perioder og har alligevel kontrol over kampene, forklarer Lars Olsen.

- Det kommer af, at spillerne efterhånden har spillet sammen i snart to år og kender hinandens rytme. Jeg skifter ikke så meget ud på holdet. Der er selvfølgelig skader og karantæner, men det er generelt de samme 11-13 spillere, jeg bruger, og det skaber stabilitet, mener træneren.

I sidste sæson fik OB fem point i seks kampe mod Brøndby og FC København. I denne sæson har fynboerne allerede sikret sig samme pointhøst i tre indbyrdes møder mod de andre tophold, hvoraf de to har været mod Brøndby og det ene mod FC København.