OB får bøde efter Lars Høgh-hyldest

OB's to pokalkampe mod Randers i december endte med succes på banen, men pyroteknik på tilskuerpladserne resulteret nu i to bøder på 30.000 kroner.

I december mødte OB og Randers FC hinanden i pokalturneringens kvartfinaler, og de kampe får nu et efterspil for begge klubber. 

OB er blevet idømt to bøder á 30.000 kroner, fordi der under kampene blev anvendt blandt andet romerlys på tilskuerpladserne. Det oplyser DBU's disciplinærinstans. 

Den første kamp fandt sted 5. december på Randers' hjemmebane. Her blev der observeret 11 styk pyroteknik blandt OB-fansene på udebaneafsnittet, skriver disciplinærinstansen i sin kendelse. 

Da der er nultolerance over for brug af fyrværkeri uden tilladelse, og det samtidig er tredje gang inden for 12 måneder, at disciplinærinstansen sanktioner OB, så bliver det til en bøde på 30.000 kroner. 

Lars Høgh-hyldest

Den anden af de to kvartfinaler blev spillet på Odense Stadion. 

Kampen var OB's første efter OB-legenden Lars Høghs død 8. december. At den årsag var den udvalgt til en hyldest af den tidligere OB-spiller. 

Efter otte minutter og 17 sekunder rejste stadion sig og klappede af målmanden, der nåede 817 kampe for OB. 


Men også her blev der altså tændt for pyroteknik blandt OB-fansene, hvilket ligeledes bliver takseret med en bøde på 30.000 kroner. 

To personer blev i den forbindelse pågrebet og vil blive pålagt en afgift på 5.000 kroner, ligesom de i et år har karantæne fra stadion. Derudover blev de sigtet af politiet for overtrædelse af fyrværkeriloven. 

OB vandt 2-0 i Randers, mens Randers vandt 2-1 i Odense. 

Randers FC er idømt bøder på henholdsvis 25.000 kroner og 5.000 kroner efter de to kampe. 

Det er romerlyset i baggrunden, som er årsag til bøden.
Det er romerlyset i baggrunden, som er årsag til bøden.
Foto: TV 2 Fyn